Cassoulet van meiraap en koolrabi met broodkruim en geitenkaas


Cassoulet van meiraap en koolrabi met broodkruim en geitenkaas

Hoofdgerecht voor 4 personen
Tijd: 45 minuten

Ingrediënten:
200 gram witte bonen (gedroogde bonen geweekt in ruim water voor 24 uur)
2 koolrabi
3 meiraapjes met loof
2 uien
2 knoflooktenen
1 wortel
1 blik gepelde tomaten
5 takjes verse oregano of tijm
3 el olijfolie
2 sneden oud brood
1 knoflook teen
1 takje tijm
2 el olijfolie
100 grams oude geitenkaas (grof geraspt)
zeezout
versgemalen peper

• Zet een pan met de bonen en ruim water op en breng aan de kook, laat 20 minuten zachtjes koken
• Was de groente, bewaar het loof en schil de koolrabi, meiraapjes en wortel
• Snipper de ui en snij de knoflook grof
• Snij de wortel brunoise (kleine dobbelsteentjes) en snij de koolrabi en meiraapjes in partjes
• Verhit in een zware gietijzeren pan 3 el olijfolie en fruit de ui en knoflook aan
• Voeg de wortel, het loof en de oregano/tijm toe en bak zachtjes
• Voeg de koolrabi en meiraap toe en bak even aan
• Giet de bonen af en voeg aan de pan toe
• Giet de tomaten erbij en voeg water toe zodat alles onder staat
• Voeg 2 el zout toe en laat zachtjes koken totdat de boontjes en groente gaar zijn (ongeveer 30 minuten). Voeg eventueel extra water toe als het te snel droog kookt
• Verwarm de oven op 200C
• Zet een koekenpan op het vuur en verhit 2 el olijfolie
• Hak de knoflook fijn en voeg toe met de tijm
• Verkruimel het brood erboven en bak al scheppend om totdat het knapperig en bruin is
• Breng het broodkruim op smaak met zout en peper
• Strooi de geitenkaas over de cassoulet en verdeel het broodkruim erover heen
• Bak af in de oven voor ongeveer 10-15min.

Dit gerecht is ook goed van tevoren te maken. Verwarm hem dan in zijn geheel ongeveer 40 min in de oven.