Gele biet pickle met rabarber en sjalot

Fresh Rhubarb stalk and leaf on white background

Gele biet pickle met rabarber en sjalot

1 pot 450ml
Tijd: 30 minuten + 10 dagen

Ingrediënten:
115 ml appelciderazijn
115 ml witte wijn
115 ml water
1 el mosterdzaad
5 peperkorrels
1 laurierblad
2 gele biet
1 kleine stengel rabarber
1/2 grote sjalot
zeezout

• Breng de azijn, wijn en water met het mosterdzaad, peperkorrels en laurierblad aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken
• Snij de biet, rabarber en sjalot in een grove brunoise (kleine dobbelsteentjes)
• Meng de groentes met 2 el zeezout in een kom en laat even staan
• Vul een schone glazen pot met de groente en giet het warme azijnmengsel (inclusief specerijen) er overheen en schroef de deksel er losjes op
• Laat de pot op een donkere plek voor minimaal 3 tot 10 dagen staan met een schoteltje eronder. Check check na 3-4 dagen of de pickle al klaar is (en of er zich geen rare schimmel vormt)

Serveer in bijvoorbeeld in een salade, bij een beetje pâte of gewoon uit het vuistje