ROC

De horeca/koksopleiding van ROC Friese Poort is bijzonder actief met opleidingen voor jongeren en volwassenen voor het koksvak, zowel voor Horeca als instellingen als ook topklassen opleiding Dutch Cuisine. In de brede zin vinden wij dat deze grote scholengemeenschap veel oog heeft voor duurzaamheid en een integrale visie over mens, persoonlijke ontwikkeling, toekomst en een goede praktische instelling van gewoon DOEN!

Onder leiding van Gerard Voskuilen, maar zeker ook met zijn hele team weten ze een verrassend niveau van de actuele stand van de gastronomie te integreren in hun opleidingen. Ze vormen actief partnerships met boeren, tuinders en restaurants en instellingen om met hun opleiding boven op de markt te zitten.

Het ROC was al partner van Us Hof en toen wij hun benaderden in het begin van de coronatijd met het idee van een klaslokaal in de tuin sprongen ze behendig op het spoor. Het is voor hun DE mogelijkheid om tenminste een paar klassen nog fysiek les te geven.
Hoe mooi is het om met deze jongelui gewoon groenten zelf te oogsten en in de pan te ‘gooien’. Top!