Salade met rauwe biet, venkel en radijs

Fresh fennel bulb isolated on white background close up

Salade met rauwe biet, venkel en radijs

Bijgerecht voor 4 personen
Tijd: 20 minuten

Ingrediënten:
2 kleine gele bietjes
1 venkel
1/2 bosje radijs
paar blaadjes Oost-Indische kers
paar bloemetjes van komkommerkruid (optioneel)
1/2 citroen (rasp en sap)
1 theelepel zeezout (en meer naar smaak)
versgemalen peper
extra vierge olijfolie

• Was alle groentes en snij eventueel het loof er af (hoeft niet)
• Snij de venkel doormidden en verwijder het grootste deel van het hart, door een driehoek te snijden, maar wel zo dat de knol niet uit elkaar valt
• Schil de bieten
• Snij met de mandoline de bietjes en venkel in dunne gelijke plakken. Pas op je vingers!
• Meng de bieten en venkel in een kom met de theelepel zout, wat versgemalen peper, 2 eetlepels olijfolie en het sap en rasp van de citroen. Laat 10 minuten staan
• Leg de venkel en biet vast op de borden en snij nu de radijsjes met de mandoline boven de kom. Voeg eventueel extra zout en olijfolie toe
• Garneer tot slot de venkel en de biet met de radijsjes, de Oost-Indische kers en de bloemen.