Geroosterde gele biet met yoghurt, mierikswortel en hazelnoot

gele biet

Geroosterde gele biet met yoghurt, mierikswortel en hazelnoot

Bijgerecht voor 4 personen
Tijd: 60 minuten

Ingrediënten:
10 kleine gele bieten met loof
2 rode ui
4 tenen knoflook
zeezout
versgemalen peper
extra vierge olijfolie
balsamico azijn
300 ml volle Griekse yoghurt
1/2 citroen (sap en rasp)
1/2 bosje dille
30 gram hazelnoten
3cm verse mierikswortel of 1 el mierikswortel pasta

• Verwarm de oven voor op 250C
• Was de biet, halveer en leg in ovenschaal
• Schil de ui, halveer en snij in ringen
• Pel de knoflook
• Meng de biet, ui en knoflook met 2 tl zout, peper, 4 el olie en 2 el azijn
• Rooster de biet in 30-40 min gaar, check halverwege en dek eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt (een beetje zwart mag wel)
• Toast de hazelnoten in een droge pan, laat afkoelen en hak grof
• Hak de dille en meng het met de yoghurt, citroensap en citroenrasp
• Breng de yoghurt op smaak met zout en peper
• Schep de yoghurt en verspreid die over het bord
• Leg de geroosterde biet met ui en knoflook op de yoghurt
• Garneer met de mierikswortel, hazelnoot en maak af met wat olijfolie en zeezout