Gewokte paksoi met gember en sinaasappel


Gewokte paksoi met gember en sinaasappel

Bijgerecht voor 4 personen
Tijd: 20 minuten

Ingrediënten:
1 grote sjalot
2 knoflooktenen
3cm verse gemberwortel
sinaasappelschil van 1/4 sinaasappel
1 gedroogde hete chilipeper of 1 tl chili flakes
1 paksoi
1 bosje bietenblad
2 el sesamolie
4 el rijstazijn
4 el sojasaus
2 tl vissaus
1/2 bosje koriander

• Maak de paksoi schoon en was het bietenblad en laat beiden goed uitlekken
• Snij de knoflook grof en de sjalot in een grove brunoise (kleine dobbelsteentjes)
• Schil de gember en snij julienne (dunne luciferstaafjes)
• Schil de schil van sinaasappel met een dunschiller en snij vervolgens ook julienne
• Verhit een wokpan met bakolie goed heet
• Bak de sjalot, knoflook, gember kort en voeg daarna de sinaasappelrasp en chilipeper toe en bak even aan
• Voeg de paksoi en bietenblad toe en schep om met de sesam olie, azijn, sojasaus en vissaus
• Bak kort aan totdat de groente geslonken is en schep op een bord
• Maak af met wat grof gehakte koriander

Heel lekker bij kort gegrilde inktvis!