Snijbiet-aardappelsalade

Fresh Rhubarb stalk and leaf on white background

Snijbiet-aardappelsalade

Voor 4 tot 6 personen:

1 grote sjalot
Klein handje dille
bosje snijbiet
1 grote augurk (of 2 kleine)
2 tot 3 el appel- of wijnazijn
mayonaise 

4 grote vastkokende aardappelen (bijvoorbeeld opperdoezer)
zout en peper
olijfolie

• Snipper de sjalot en meng de azijn en wat zout erdoor. Zo gaart hij een beetje, waardoor hij zachter van smaak wordt. Laat minstens 15 min staan.
• Kook de aardappels in hun geheel met schil tot ze gaar zijn. Laat afkoelen en schil ze desgewenst. Snij in grove stukken.
• Blancheer ondertussen de snijbiet in ongeveer drie minuten (afhankelijk van de dikte van de stengels). Giet af en laat een beetje afkoelen.
• Snij de augurk in stukken.
• Snij de snijbiet zo fijn als je lekker vindt en bak even op in een pan met olijfolie en wat peper.
• Hak de dille fijn en meng met de sjalotvinaigrette door de aardappels.
• Maak met een eetlepel een bedje van mayonaise op de borden.
• Leg hier een hoopje van het aardappelmengsel op.
• Verdeel de augurk en de snijbiet over de borden en maak eventueel af met eetbare bloemen.

Serveer met een dot mosterd.