Tuinbonen met gedroogde Friese worst en bruine boter


Tuinbonen met gedroogde Friese worst en bruine boter

Hoofdgerecht voor 4 personen
Tijd: 15 minuten

Ingrediënten:
1 kg jonge tuinbonen liefst met wat blad van de toppen
100 gram Friese worst
75 gram boter
Zout, peper, kneepje citroensap

• Dop de tuinbonen
• Doe de boter in een half platte zware pan waar je goed in kan roeren. Het mag een braadpan zijn.
• Zet op hoog vuur.
• Laat de boter smelten en uitbruisen en net als die begint te kleuren doe er dan de worst in kleine dobbelsteentjes gesneden bij.
• Roer om en fruit aan, nog steeds op hoog vuur.
• Net als het lekker begint te ruiken van de kleurende boter en de worst doe je er de tuinbonen bij.
• Doe er gelijk wat zout op. Schep om en bak/stoof.
• De grootte van de pan en de pit maakt verschil of het nu te hard gaat en de neiging heeft om te verbranden.
• Je kan de pan afkoelen door de pit lager te zetten of door er een klein beetje water bij te doen. Ik kies meestal voor het laatste.
• Na 4 minuten doe je er de toppen en citroensap bij.
• Nog even omroeren en op smaak brengen. Klaar.