Zakelijke verhuur en sponsoring

Huphupfoodlab is een kookstudio in het veld, een klaslokaal in een groentetuin, een vergadertuin, een tent en een foodtruck waar we koken voor mensen die nadenken over de landbouw, of die een betrokkenheid voelen met wat er in de maatschappij speelt aan thema’s rond voedselproductie, korte keten, gebiedsgerichte waardecreatie, vitale bodems, ontbossing, dierenwelzijn.

Wij maken recepten voor het voedsel van morgen. Gezond voor mens, dier en planeet.

Puur, eenvoudig, plantaardiger, maar zeker ook een feest! Van akker naar tafel.

Wij verzorgen educatie. Door rond te leiden door de weelderige tuin met ongelooflijk smaakrijke groenten. Door videolessen te maken en die vervolgens in boekvorm uit te brengen. Maar het leukst van alles zijn natuurlijk de workshops/masterclasses. Fysiek met een kleine groep leren groenten koken (overigens ook in de context van vis en vlees). En vervolgens ze proeven door gezamenlijk te eten.

Overigens vinden we het geweldig dat we nu ook lessen geven in ons foodlab aan de koksopleiding van het ROC Friesepoort.

Huphup staat voor aanmoediging. Juist nu. Juist in coronatijd. De roep om nu te investeren in een duurzamere en eerlijker maatschappij klinkt breder dan ooit. Wij allemaal, voelen ons kwetsbaar en willen het leven ook voor volgende generaties veilig stellen.

Huphup staat voor het leggen van connecties met andere boeren, vleesboeren en akkerbouwers. Maar ook met koks, van restaurants, van scholen en van ziekenhuizen. We zijn betrokken bij de start van een opleiding duurzame landbouw op MBO niveau. We zijn betrokken bij de start van ‘De Friese Voedselbeweging’ en diverse cooperaties.

Huphup is een hub.

Wij kunnen ons voorstellen dat u kansen ziet om de boodschap die wij uitdragen te delen met alle stakeholders van uw organisatie. Graag bespreken we met u op welke manier we u van dienst kunnen zijn.

We noemen een aantal mogelijkheden:

● Een vergadering tot 10 personen met aansluitend een luxe lunch

We beschikken over goed servies en glaswerk en tafelkleden. Tevens is er een ‘geheime’ wijnkaart met prachtige ambachtelijke wijnen

● Een kookworkshop met een persoonlijk verhaal van mij met een eenvoudig 3 gangenmenu voor en met bijv.15 medewerkers
● Een rondleiding door de tuin, een persoonlijk verhaal. Vervolgens een vergadering en daarna het water op met een lunch uit de tuin
● Een meer strategische samenwerking met natuurlijk onderdelen van de suggesties hierboven, maar ook integratie met andere platformen/ voedselproducenten waar wij ons verbonden mee voelen.
● Een nog verdergaand partnership waarbij de financiering van fullprofessional videotutorials en ruimere budgettering voor een kookboek ter discussie staan.

De locatie van huphupfoodlab is in de prachtige groentetuin Us Hof in Sibrandabuorren. Hier wordt gewerkt volgens de permacultuur techniek. Bregje Hamelynck en Michel Pauluis, econoom en procestechnoloog, gelden inmiddels als visionair, maar zijn ook volhardende doeners en verbinders.

Kees Elfring is actief geweest met ambachtelijke restaurants in Ede (Het Pomphuis) en Amsterdam (Marius en Wijncafe Worst). Maar heeft ook gewerkt in Brussel bij Robert Kranenborg, in Overveen bij De Bokkedoorns en in Berkeley, Californie bij Chez Panisse. Catering voor het Koninklijk Huis, een EU top, en in Washington DC horen bij mijlpalen van luxe en preciezie.

Festivals als Intothegreatwideopen en Rollende keukens horen meer bij het ‘rock en roll’ koken, maar zeker zo leuk.