Gegrilde groene kool en garnalen



Gegrilde groene kool en garnalen

Voor 4 tot 6 personen:

1 kool (medium)
8 garnalen(groot met kop)
500ml garnalen boullion
2 tl garnalenpasta
100g boter (klein gesneden)
½ witte wijn

• Snij de kool in 8 parten (niet te groot), zout en peper een uur van tevoren.
• Doe de witte wijn, de garnalenpasta, en de boullion in een saus pan en kook in tot de helft, monteer de saus door de boter erin te kloppen met een garde.
• Als de BBQ heet is leg de kool erop en rooster de parten gedurende een half uur gaar en mooi gekleurd, gebruik desnoods de deksel van de BBQ of aluminiumfolie om een beter garing te krijgen, leg vervolgens de garnalen op het heetste gedeelte van de BBQ en rooster medium gaar.
• Server onmiddellijk met een stuk citroen.

Denk bij het eten eraan je handen te gebruiken en de koppen uit te zuigen met een slurpend geluid !