Meiraap in bruine boter met salie en hazelnoten


Meiraap in bruine boter met salie en hazelnoten

Bijgerecht voor 4 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
6 meiraapjes
1 kleine sjalot
125 gram roomboter ongezouten
1/2 glas droge witte wijn
30 gram hazelnoten
10 kleine blaadjes salie
zeezout
versgemalen peper

• Toast de hazelnoten in een droge pan bruin, hak ze grof en zet apart
• Was en schil de meiraapjes en snij ze in partjes
• Snij de sjalot doormidden en snij in dunne reepjes over de lengte
• Houd de pan op laag vuur en smelt de boter.
• Wanneer de boter is uitgebruist en caramelkleurig is (kijk uit dat hij niet verbrand!), voeg de salie toe en bak een minuut aan
• Voeg de sjalot en meiknol toe aan de pan en bak even aan
• Voeg wat versgemalen peper toe en een flinke snuf zout
• Blus de pan af met de witte wijn (gooi het er voorzichtig bij ivm vlam in de pan)
• Voeg twee eetlepels water toe en doe de deksel op de pan
• Laat de meiraapjes gaar stoven in 12-20 minuten
• Schep ze met wat van de bruine boter op een bord en garneer met de hazelnoten