Stir-fry spitskool met ansjovis

Spitskool paars

Stir-fry spitskool met ansjovis

Hoofdgerecht voor 4 personen
Tijd: 15 minuten

Ingrediënten:
1/2 spitskool
3 el milde olijfolie of zonnebloemolie
2 bosui
1 teen knoflook
150 gram peultjes
6 ansjovisfilet
1 el sherryazijn

• Laat een wokpan op het vuur heet worden
• Haal de buitenste bladeren van de spitskool eraf, snij het hart eruit en hak in dunne repen
• Was de peultjes en haal eventueel af
• Snij de bosui schuin in stukken
• Hak de knoflook grof
• Verhit de olie in de wokpan, voeg de bosui en knoflook toe en schep even om
• Voeg de kool toe en bak op hoog vuur om
• Voeg 2 el water toe om wat stoom te creëren voor de garing
• Voeg de peultjes toe en bak een paar minuten door
• Voeg de azijn en ansjovis toe en schep om
• Serveer op een bord, lekker met rode mul